DRP prva stran

drp

O drp | Novice | Stik | Kazalo strani

DRP prva stran

O DRP

Storitve

Rešitve

Projekti

Diskretna simulacija

Več o >>

Novice


Novice na www.drp.siTecnomatix 10

Siemens PLM Software je 17. oktobra na letni uporabniški konferenci PLM Europe Siemens PLM Connection 2011 v Linzu predstavil najnovejši verziji programskih rešitev NX 8 in Tecnomatix 10.

Na tridnevnem srečanju uporabnikov programskih rešitev Siemens PLM Software, ki je bil od 17. do 19. oktobra v Linzu v Avstriji je bil uvodni del namenjen predstavitvi novih različic programskih rešitev NX 8 in Tecnomatix 10. V uvodnem delu dogodka so Chuck Grindstaff, predsednik upravnega odbora in izvršni direktor za tehnologijo pri Siemens PLM Software, ter vodilni za razvoj predstavili glavne značilnosti rešitev NX 8 in Tecnomatix 10 in njihove zmožnosti za izboljšanje uspešnosti odločanja na vseh stopnjah od razvoja izdelka do izdelave.

Zadnja izdaja programskih rešitev Tecnomatix in NX CAM prinaša obsežen vpogled v težko odločanje med kratkoročnimi koristmi in dolgoročno sposobnostjo razvoja in delovanja. Na trg prinašata najnovejše rešitve za digitalno proizvodnjo, od novega, bolj intuitivnega uporabniške vmesnika za predstavitev povezanih informacij do združenega okolja za razvoj izdelka in izdelave, ki pomaga prepoznati in odpraviti napake preden se pojavijo v proizvodnji. Skupaj omogočata povečanje produktivnosti in konkurenčne prednosti v nenehno se spreminjajočem svetu.

Kompleksnost izdelkov in proizvodnih sistemov zahteva večjo prilagodljivost oziroma preprosto narediti več z manj, če ne želimo zaostajati za najboljšimi. Tecnomatix 10 podjetja Siemens PLM Software je nova različica programskih rešitve za digitalno izdelavo (digital manufacturing) z novostmi, ki povečajo produktivnost in izboljšajo reševanje izzivov pri razvoju izdelave.

PLM za izdelavo (PLM for Manufacturing):
• še boljši in bolj intuitiven uporabniški vmesnik kot edinstven vir znanja in izkušenj o izdelavi, • poenostavitev opredelitve procesa z grafično razmestitvijo odvisnosti in omejitev, • izboljšana izkoriščenost stroja in proizvodnja delov z neposredno povezavo programskih datotek CNC in krmilnikov stroja.

Učinkovito planiranje:
• večja preglednost kompleksnih navodil za sestavljanje s trirazsežnimi (3D), sodelujočimi (interaktivnimi) dokumenti, • izboljšana analiza s prilagoditvijo značilnostim delavca za še bolj natančne raziskave ergonomije, • izboljšana časovno upravljanje delovnih operacij.

Optimiziranje sistema:
• učinkovitejše upravljanje s podatki o tlorisu tovarne in medsebojnem vplivanju proizvodnih sredstev, • optimizacija sistema v povezavi s podatki iz resnične proizvodnje, • razširjena vizualizacija tlorisa tovarne in napredno trirazsežno (3D) modeliranje transportnih trakov.

Preverjanje procesa:
• en podatkovni model za časovno in dogodkovno simulacijo in programiranje, • razširjene možnosti opredelitve področja kolizij in njihovo odkrivanja z analizo vrtečih prostornin (swept-volume analysis), • namenska uporaba obločnega varjenja vključno s prikazom šiva zvara, poravnavo, orientacijo in vodenjem.

Kakovost v življenjskem ciklusu:
• sproten nadzor kakovosti v zaprti zanki z izboljšano opredelitvijo procesov in proizvodnih sredstev, • izboljšana zgradba podatkov o izdelku in izdelavi JT PMI za načrtovanje, opredelitev, izgradnjo in podporo zagotavljanja kakovosti, • poenostavljeno sledenje merilnim podatkov v proizvodnji.

www.its-plm.si

3. Industrijski forum IRT 2011

3. Industrijski forum Inovacije, razvoj, tehnologije 2011, Portorož, 6. in 7. junij 2011

Portorož bo v začetku junija v znamenju zadnjih dosežkov slovenske industrije. Na dvodnevnem forumu se bo zvrstilo 43 strokovnih prispevkov, ki bodo predstavili stanje v industriji na področju inoviranja in izpostavili njihove pomembnejše izzive.

Predstavitve prvega dne bo tematsko zaokrožila okrogla miza o inoviranju, oziroma kako zamisli pretopiti v dodano vrednost. Na njej bodo ugledni gosti iz industrije in podpornega okolja povabljeni, da povedo svoja mnenja in sodelujejo v razpravi z udeleženci foruma o tem, kako pospešiti inoviranje in razvoj v podjetjih ter kako spodbuditi sodelovanje med gospodarstvom in znanstvenoraziskovalnim okoljem kot temeljema za povečanje inovativnosti in konkurenčnosti slovenskega gospodarstva.

Eden od vrhuncev in zaključek prvega dne bo strokovna predstavitev prijav in podelitev priznanja TARAS, ki ga organizator Industrijskega foruma IRT in izdajatelj strokovne revije IRT3000 letos že drugič podeljuje za uspešno sodelovanje znanstvenoraziskovalnega okolja in gospodarstva.

Drugi dan foruma bo v treh vzporednih sklopih predstavljenih še 33 strokovnih prispevkov, tako da bodo udeleženci lahko spremljali predstavitve in sodelovali v razpravah o temah, ki jih strokovno najbolj zanimajo.

Celotno dogajanje na forumu, katerega glavni pokrovitelj je vodilno svetovno kemijsko podjetje BASF, bo dopolnila še strokovna razstava. Svojo ponudbo bo predstavilo več kot 40 razstavljavcev.

Izberite svojega favorita v programu in se nam pridružite v mestu vrtnic.

Program in druge podrobnosti o dogodku so na spletni strani
www.forum-irt.si.

DRP svetuje na sejmu FORMA TOOL

Celjsko sejmišče bo od 12. do 15. aprila znova gostilo mednarodni specializirani strokovni sejemski četverček Forma tool, Plagkem, Graf&Pack in Livarstvo, ki ga organizira družba Celjski sejem, d. d. Predstavitve novih tehnologij in razvojnih dosežkov razstavljavcev bo znova pomembno sooblikoval spremljevalni strokovni program, ki razkriva trende in izzive v nosilnih in sorodnih panogah.

Na razstavnem prostoru podjetja ITS, industrijski sitemi, d. o. o., iz Ljubljane bodo vsak dan predstavitve programskih orodij NX, Teamcenter, Solid Edge in Tecnomatix. Vse, ki jih zanimajo orodja Tecnomatix, še posebej pa diskretna simulacija toka materiala s programsko rešitvijo Plant Simulation, vabimo, da se predhpodno dogovorijo za termin in vsebino predstavitve oziroma svetovanja.

Za rešitve Tecnomatix lahko svoje želje sporočite na
info@drp.si in se dogovorite za sestanek.
Rešitve za avtomobilsko inudustrijo

Podjetje ITS, d. o. o., iz Ljubljanje organizira 30. in 31. marca 2011 na Gradu Mokrice predstavitev rešitev Siemens PLM Software za avtomobilsko industrijo. Predstavitev bo namenjena tako prikazu poslovnih kot tudi inženirskih koristi uporabe programskih rešitev NX, Teamcenter in Tecnomatix.

Prvi dan bodo predstavitve namenjena predvsem direktorjem, managerjem in drugim vodilnim, ki odločajo o usmeritvah razvoja podjetja, drugi dan pa predvsem uporabnikom CAD/CAM orodij. Prvi dan dogodka bo dr. Tomaž Perme predstavil sodobne pristope proizvodnega menedžmenta z izbranimi orodji Tecnomatix.

Več o programu in dogodku je na spletni strani
www.its-plm.si.
Brezplačna svetovanja na tehnološkem stičišču


JAPTI v sodelovanju z Enterprise Europe Network organizira v sklopu 5. slovenskega foruma inovacij prvič tudi tehnološko stičišče. Namen tehnološkega stičišča je omogočiti brezplačno strokovno tehnično-tehnološko svetovanje po načelu "ena na ena".

JAPTI in Enterprise Europe Network sta pripravila več kot 20 tehnoloških visoko specializiranih svetovalcev z dolgoletnimi izkušnjami na svojem področju delovanja. 2. in 3. decembra 2010 vam bodo na enournih sestankih pomagali rešiti vaš tehnični izziv, vas ustrezno tehnično usmerili, ponudili možne teoretične in praktične pristope reševanja in vas povezali z morebitnimi tehnološkimi partnerji.

Strokovnjaki so s področij avtomobilske industrije, ekologije, elektroindustrije, elektronike, avtomatizacije, energetike, informatike, telekomunikacij, računalništva, strojništva, lesne in pohištvene industrije, oblikovanja, plastičnih mas in predelovalne industrije.

Seznam strokovnjakov je na spletnem naslovu 5. slovenskega foruma inovacij. Lahko si ogledate profile svetovalcev-strokovnjakov in se prijavite na individualne sestanke z njimi. Strokovnjaki so razvrščeni po področjih, ki pa ne opredeljujejo področje njihovega svetovanja dovolj dobro, zato vam priporočamo ogled strokovnjakov na več področjih.

3. decembra od 10. do 13. bo na tehnološkem stičišču svetoval tudi DRP Perme Tomaž, s. p. Svetoval bo na področju proizvodne in notranje logistike, avtomatizacije in informatizacije v kosovni proizvodnji, vitke organizacije in diskretna simulacija toka materiala.

Prijava v tehnološko stičišče je možna do vključno 30. novembra 2010 oziroma do zasedenosti prostih terminov in poteka preko portala foruma inovacij, za prijavo pa morate biti registrirani.

S klikom na povezavo PRIJAVITE SE! označite termin želenega svetovanja. Z izbiro termina rezervirate in potrdite termin svetovanja.

Cilj tehnološkega stičišča je odgovoriti na konkretna vprašanja glede novih tehnoloških idej in njihove izvedbe, uporabe novih materialov, procesov, načinov testiranja in izdelave prototipov ter vsa ostala tehnična vprašanja za katera ne poznate odgovorov.
Industrijski forum IRT 2010 predstavil številne dosežke in preboje domačega znanja


V Portorožu je bil 7. in 8. junija Industrijski forum IRT 2010. Več kot 300 udeležencev se je strinjalo, da je zaradi gospodarske krize še toliko pomembnejše druženje na tovrstnih strokovnih dogodkih, saj se na njih stke veliko novih poznanstev, ki omogočajo izmenjavo mnenj, izkušenj in znanj, pogosto pa pomenijo tudi začetek uspešnega sodelovanja in skupnega nastopa na domačem in tujih trgih.


Udeleženci so na Industrijskem forumu IRT 2010 lahko prisluhnili 52 prispevkom, ki so predstavili pregled strokovnih, inovacijskih in tehnoloških dosežkov ter prebojev domačega znanja v industrijskem okolju. Predstavljene vsebine je dopolnilo 44 razstavljavcev, ki so prikazali zadnje tehnološke dosežke in možnosti nihove uporabe v praksi.


Dogodek sta odprla dr. Marko Jaklič, predesednik Sveta za znanost un tehnologijo Republike Slovenije in dr. Viljem Pšeničny, generalni sekretar Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije, ki je tudi glavni partner dogodka. Dr. Jaklič je poudaril, da je v svetu na področju uvajanja novih tehnologij v prihodnjih 15 letih pričakovati velike spremembe in da nam bo zelo težko, če ne bomo nekaj naredil za strokovne kadre. Dr. Viljem Pšeničny je izpostavil, da Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije podpira znanje, odličnost, inovativnost, ustvarjalnost, posodabljanje obrti in tudi vseh drugih dejavnosti. Nove tehnologije, izdelki in blagovne znamke, zelena oz. varčna ekonomija ter ekologija so že zdaj med temami, ki zanimajo vrhunska domača podjetja. Zavzel se je tudi za izdelavo poslovnega načrta za Slovenijo, ki bi na kratko opredelil pomembnejše razvojne usmeritve.


V plenarnem delu je predsednik uprave Kovinoplastike Lož in podpredsednik ISTME Europe Janez Poje izpostavil, kako zelo pomembno je, da zagotovimo primerne pogoje oziroma možnosti za inovativnost. Po njegovih besedah je namreč pri inovativnosti le 30 odstotkov talenta, ostalih 70 odstotkov pa so znanje in ustrezni pogoji pri delu. Generalni direktor TPV, d. d., in predsednik Združenja RIS dr. Tomaž Savšek je predstavil potenciale inovacijskega preboja Slovenije ter dejansko stanje na področju razvoja tehnologij in inovacij v Sloveniji. Po njegovih besedah je finančna udeležba industrije v novih razvojnih projektih manj kot 10-odstotna, po drugi strani pa le 10 odstotkov razvojnih dosežkov prehaja iz razvojnih institucij v industrijo. Podal je možne rešitve in modele za uspešnejše povezovanje države, industrije in raziskovalnih institucij glede financiranja in ustvarjanja znanja ter prenos razvojnih in tehnoloških dosežkov v industrijsko okolje za dosego večjih dodanih vrednosti. Slovenija naj bo dežela inženirjev in ne dežela delovne sile.


Eden vrhuncev prvega dne je bila okrogla miza o razvoju in sodelovanju. Na njej so sodelovali predsednik uprave Kovinoplastike Lož, d. d., in podpredsednik ISTME Europe Janez Poje, pomočnik generalnega direktorja TPV, d. d., in predsednik Združenja RIS dr. Tomaž Savšek, direktor Tehnološkega parka Ljubljana mag. Iztok Lesjak, vodja Sektorja za podjetništvo, JAPTI Alenka Hren in direktor podjeta iMold, d. o. o., mag. Blaž Florjanič. Sogovorniki iz industrije so med drugim izpostavili, da je treba nujno povečati število diplomantov na tehničnih fakultetah, kar bi lahko dosegli tudi tako, da bi univerze malo bolj prisluhnile predlogom industrije, kakšna znanja potrebujejo v podjetjih, da je naš domači trg EU in da si je treba vsak dan prizadevati, da nekaj izboljšamo.


Po okrogli mizi je organizator Industrijskega foruma IRT in izdajatelj strokovne revije IRT3000 prvič podelil priznanje TARAS za najuspešnejše sodelovanje znanstvenoraziskovalnega okolja in gospodarstva na področju inoviranja, razvoja in tehnologij. TARASA sta za uspešno sodelovanje pri razvoju Sistema za avtomatsko končno kontrolo kakovosti elektromotorjev za sesalnike prejela podjetje Domel, d. d., in programska skupina Sistemi in vodenje Instituta Jožef Stefan. Organizator je v obrazložitvi nagrade zapisal, da gre za izredni dosežek sodelovanja gospodarstva in znanstvenoraziskovalnega okolja, ki na najvišji ravni rešuje konkretne industrijske probleme in s tem zagotavlja najvišjo konkurenčnost izdelka na zelo zahtevnem svetovnem trgu. Več o priznanju TARAS >>


Po podatkih partnerja registracij podjetja LEOSS je bilo na dogodku 318 udeležencev.Več o Industrijskem forumu IRT 2010 na www.forum-irt.si

Industrijski forum IRT 2010


V dveh dneh se je na Industrijskem forumu IRT 2009 družilo in tkalo nove vezi več kot 250 strokovnjakov, ki so lahko prisluhnili več kot 50 prispevkom o strokovnih, inovacijskih in tehnoloških dosežkih domačega znanja zadnjih nekaj let. Ob forumu se je predstavilo tudi več deset podjetij iz industrije, ki so na razstavnih prostorih na ogled postavili svoje najnovejše dosežke. Udeleženci so se strinjali, da je zaradi gospodarske krize še toliko pomembnejše druženje na dogodkih, saj se na njih sklene veliko novih poznanstev, ki omogočajo izmenjavo mnenj, izkušenj in znanj, pogosto pa pomenijo tudi začetek uspešnega sodelovanja. Zato snovalci revije IRT3000 na krilih uspeha prvega foruma in v ustvarjalnem sodelovanju z industrijo pripravljajo Industrijski forum 2010, ki bo 7. in 8. junija 2010 v Kongresnem centru Hotela Slovenija v Portorožu.

Dogodek je namenjen predstavitvi dosežkov in novosti iz industrije, inovacij in inovativnih rešitev iz industrije in za industrijo, primerov prenosa znanja in izkušenj iz industrije v industrijo, uporabe novih zamisli, zasnov, metod tehnologij in orodij v industrijskem okolju, resničnega stanja v industriji ter njenih zahtev in potreb, uspešnih aplikativnih projektov raziskovalnih organizacij, inštitutov in univerz, izvedenih v industrijskem okolju, ter primerov prenosa uporabnega znanja iz znanstveno-raziskovalnega okolja v industrijo.

Kdaj: 7. in 8. junij 2010 

Kje: Kongresni center Hotela Slovenija, Obala 33, 6320 Portorož 


Več o Industrijskem forumu IRT 2010 na www.forum-irt.siIndustrijski forum IRT je bil odlično sprejet

V Portorožu je 8. in 9. junija potekal Industrijski forum IRT 2009 – dogodek, ki ga soustvarjajo ter za industrijo predstavljajo predstavniki iz industrije. Namenjen je bil predstavitvi dosežkov in novosti iz industrije, inovacij in inovativnih rešitev iz industrije in za industrijo, primerov prenosa znanja in izkušenj iz industrije v industrijo, uporabe novih zamisli, zasnov, procesov, tehnologij in orodij v industrijskem okolju, resničnega stanja v industriji ter njenih zahtev in potreb. Številni udeleženci so se strinjali, da je zaradi gospodarske krize še toliko pomembnejše druženje na dogodkih, saj se na njih ste veliko novih poznanstev, ki omogočajo izmenjavo mnenj, izkušenj in znanj, pogosto pa pomenijo tudi začetek uspešnega sodelovanja in skupnega nastopa na domačem in tujih trgih.

Prvi dan foruma je potekal v luči predstavitev vabljenih strokovnih prispevkov, ki so jih pripravili ugledni strokovnjaki iz industrije, ki so skušali predstaviti stanje v industriji na vseh tematskih področjih foruma (inovacije, razvoj in tehnologije) in izpostaviti njihove glavne izzive. S tem so ponudili dobro podlago za razprave, ki jih je tematsko zaokrožila okrogla miza z naslovom Viri inovacij, razvoja in tehnologij za rast povezovanja, sodelovanja in uspešnega prestrukturiranja.

Okroglo mizo so sooblikovali Gorazd Vrbica, direktor AlixPartners GmbH, Rudi Bric, direktor podjetja PE-TRA Stroji, d. o. o., Jože Duhovnik, dekan Fakultete za strojništvo v Ljubljani, Iztok Lesjak, direktor Tehnološkega parka Ljubljana in Simon Štrancar, direktor G-1, d. o. Govorci na okrogli mizi so se strinjali, da je gospodarska kriza, v kateri smo, globlja, kot seUdeleženci okrogle mize na Industrijskem forumu IRT 2009 zavedamo in da bo še trajala. Izpostavili so, da je prav zato izjemno pomembno, da smo fleksibilni in inovativni. Menili so, da imamo v Sloveniji sposobne ljudi in dobre izdelke, ki pa se jih moramo naučiti tudi prodajati in ceniti svoje znanje. Izpostavili so tudi, kako pomembno je sodelovanje in da se dodane vrednosti le tega v Sloveniji premalo zavedamo.

Drugi dan foruma so potekale predstavitve strokovnih prispevkov v štirih vzporednih sekcijah. Prispevki so bili združeni v sklope glede na glavne tematike foruma tako, da so udeleženci foruma lahko spremljali predstavitve in sodelovali v razpravah o temah, ki jih strokovno najbolj zanimajo.

Razstavljavci na Industrijskem forumu IRT 2009Ob robu foruma se je predstavilo tudi več deset podjetij iz industrije, ki so na razstavnih prostorih na ogled postavili svoje najnovejše dosežke.


"Za organizacijo dogodka smo se odločili po številnih pobudah in predlogih predstavnikov iz industrije in strokovnih krogov češ, da v slovenskem prostoru pogrešajo dogodek, na katerem bi predstavniki številnih industrij lahko našli odgovore na svoja vprašanja,” je povedal glavni in odgovorni urednik revije IRT3000 in eden od organizatorjev dogodka Darko Švetak. Vodja programskega odbora Industrijskega foruma IRT 2009 dr. Tomaž Perme pa je dodal, da je bilo torej prav na željo industrije osrednjeIndustrijski forum IRT 2009 dogajanje na dogodku namenjeno predstavitvam strokovnih prispevkov iz industrije, v katerih menedžerji in strokovnjaki iz industrije, pa tudi ponudniki rešitev in znanja lahko dobijo koristne podatke in napotke za svoje nadaljnje delo, hkrati pa ne dogodku ustvarjajo poslovno mrežo, ki je v današnjem času ostre konkurence in globalizacije še kako pomembna.


Forum je potekal v organizaciji podjetij PROFIDTP, d. o. o., in Ecetera, d. o. o.


www.forum-irt.siIndustrijski forum IRT 2009 - PRILOŽNOST ZA MREŽENJE

Ljubljana, 4. 6. 2009

Zaradi vse večjih konkurenčnih pritiskov in globalizacije postaja mreženje v podjetniškem procesu vse bolj pomemben dejavnik uspešnega poslovanja. Mreženje namreč med drugim omogoča ustvarjanje in vzpostavljanje stikov med posamezniki in skupinami zunaj podjetja, nudi možnost spoznavanja drugih podjetij, izmenjavo idej in pogledov, izboljšanje obstoječih poslov in razvoj novih, pridobivanje izkušenj, znanja, zniževanje stroškov zaradi skupnih nastopov na domačih in tujih trgih in podobno.

Statistično dokazano je, da je hitro rastočih podjetij le 7 – 10 odstotkov od vseh podjetij, dosegajo pa 50 do 100 odstotkov višjo rast prihodkov, dobička in števila zaposlenih od povprečja v določenem gospodarskem okolju. Ta podjetja ustvarijo 77 odstotkov gospodarske rasti in 85 odstotkov vseh delovnih mest. Nadpovprečno hitro uvajajo novosti in nove tehnologije, so ostra v konkurenčnem boju, a se vedno bolj zavedajo, da je konkurenčna prednost v 21. stoletju sodelovanje –sodelovanje s konkurenti, dobavitelji, kupci, fakultetami, raziskovalnimi inštituti in drugimi.

Industrijski forum IRT 2009, ki bo potekal 8. in 9. junija v Kongresnem centru hotela Slovenija v Portorožu, je zagotovo odlična priložnost za mreženje. In tudi mreženje smo imeli v mislih, ko smo se odločili, da ustrežemo željam in predlogom predstavnikov iz industrije in organiziramo dogodek, ki bo namenjen industriji v širšem smislu.

Da bo dogodek kar najbolj uspel in da bo resnično izpolnil svoje poslanstvo – odgovoril na vprašanja industrije, ki so v tem trenutku najbolj pereči, in stkal novo sodelovanje – vas vabimo, da se Industrijskega foruma IRT 2009 udeležite.

Na Industrijski forum IRT 2009 se lahko prijavite na tej povezavi.


"Ustvarjalni duh je bolj pomemben od znanja. Znanje ima svoje meje, ustvarjalni duh je brez meja, je stimulator napredka, ker omogoča rojstvo razvoja." Albert Einstein


Veselimo se srečanja z vami.


www.forum-irt.siSpletna stran drp je končno zaživela

Zgornje Gorje, 3. 5. 2009

Dr. Tomaž Perme je samostojni podjetnik z osnovno usmeritvijo v raziskovanje, razvoj in svetovanje na področju proizvodne in notranje logistike. Po treh letih od začetka samostojne poti je zaživela tudi spletna stran www.drp.si, ki je namenjena predstavitvi dejavnosti, ponudbe rešitev in storitev, pa tudi modeliranju in diskretni simulaciji, kot sodobnemu inženirskemu in menedžerskemu orodju.

Po treh letih od začetka samostojne poti ter treh letih in treh mesecih od ustanovitve domene drp je zaživela tudi spletna stran. Namenjena je predstavitvi dejavnosti ter ponudbi rešitev in storitev samostojnega podjetnika DRP raziskave in razvoj tehnologije Perme Tomaž, s. p.

Na spletni strani bo svoje domovanje našlo tudi modeliranje in diskretna simulacija, ki je sodobno inženirsko in menedžersko orodje za podporo načrtovanju, analizi, optimizaciji in vodenju procesov ter toka materiala in blaga v proizvodnih ter logističnih sistemih. Modeliranje in diskretna simulacija lahko pomembno prispeva k uspešnosti načrtovanja toka vrednosti in uvajanja načel vitkosti, zato želi biti www.drp.si pomemben in prepoznaven vir znanja in izkušenj na tem področju.

Na voljo bodo tudi zanimivosti in novosti na izbranih področjih avtomatizacije, informatizacije ter sodobnih tehnologij organiziranja in vodenja proizvodnje in logistike.

Predstavljeni bodo tudi pomembni dogodki in partnerji s katerimi drp tesno sodeluje. Med njimi so vsekakor Indstrijski forum IRT, revija IRT3000 in podjetje ITS, d. o. o.


DRP rob
Sem član
Priporočam dogodek
Sodelujem z:
DRP Perme Tomaž, s. p.
Zgornje Gorje 22
4247 Zgornje Gorje
Tel.: 040 799 081
E-pošta:info@drp.si
DRP prva stran

prva stran | o avtorjih | pravna obvestila | kar tako | na vrh


2009 © DRP Perme Tomaž, s. p.